Ćufte s pireom

Ćufte s pireom

Sastojci

1 dcl ulja za pečenje
1 kom luka
3 žlice glatkog brašna
1 kg krumpira
1 režanj nasjeckanog češnjaka
500 g mljevenog mesa
2 kom Jaja
2 žlice riže
1 žlica vegete
3 žlice krušnih mrvica
500 g pasirane rajčice
3 žlice šećer
1 žlica margarina
0 kom soli i papra
1 žličica peršina

Priprema

01.

Mesne kuglice (ćufte): Pomiješati sastojke u jednu veću zdjelu - bijeli i crveni luk, mljeveno meso, jaja, rižu, vegetu, 3 velike žlice krušnih mrvica i dodati ulja,ako je smjesa presuha. Smjesa mora biti više ljepljiva nego suha da se oblikuju kuglice po želji.

02.

Kuglice umiješati u krušne mrvice. Ispeći ih na tavici na laganoj vatri oko 15 minuta. Kada su gotove, izvaditi ih i ostaviti sa strane.

03.

Umak: Na ulju popržiti 3 velike žlice brašna i 3 velike žlice šecera. Kada se sve spoji u jednu smjesu. dodati pasiranu rajčice i pola litre do litre vode. Dodati začine. Umak kuhati oko 15 minuta na laganoj vatri.

04.

Zatim dodati ćufte u umak i kuhati lagano oko 30 minuta.

05.

Pire: Skuhati krumpir 30 minuta, količina ovisi o želji. Kada je krumpir kuhan, dodati margarin i napraviti kremasti pire.

06.

Poslužiti uz umak sa ćuftama.

žena.hr
14.11.2016.