Čudo od čokolade

Čudo od čokolade

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 4 jaja
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 20 dkg margarina
0 kom 10 dkg čokolade za kuhanje
0 kom 4 žlice brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 0,5 l slatkog vrhnja
0 kom 20 dkg čokolade za kuhanje

Priprema

01.

Izrada biskvita:

02.

Žutanjke i šećer umutiti. Ja vam stavim 9 dkg šećera i jedan vanilin šećer, nekako mi je lijepši okus tako! Dodati (prvotno) istopljeni margarin i čokoladu (zajedno ih topite). Zatim u sve to dodavati žlicu po žlicu brašna i prašak za pecivo i dobro izmiksati.

03.

Zatim istući bjelanjke i lagano ih dodavati žlicu po žlicu u onu prvu smjesu i miješati ih (NE mikserom već najbolje kuhačom. Meni je najjednostavije tako. Ili bilo kakvom većom žlicom, samo da možete to sve zajedno lijepo umutiti).

04.

Zatim to stavim u tepsiju (protvan) kojeg prije malo margarinom obložim i pospem mrvicu brašna, samo da mi se ne zalijepi biskvit, al možete staviti i papir za pečenje, kako kome na volju :) Tepsija može biti bilo kakvog oblika i dimenzija, procijenite kako vam više odgovara. Ja stavim u četvrtasti. Pečete na 180 stupnjeva 20 minuta.

05.

Kad se biskvit ispeče, malo ga pobockam vilicom i poškropim onim šta mi dođe pod ruku. Hoće to biti samo mlijeko, ili rum ili iscjeđene naranče ili nešto četvrto, na vama je. :) Pustite da se biskvit hladi na stolu onako u tepsiji i za to vrijeme napravite kremu.

06.

Jednostavno je: Slatko vrhnje, čokoladu za kuhanje i žlicu šećera zagrijavate na laganoj vatri mješajući sve dok ne provri.

07.

Kad provri, izlijete ju na biskvit i ravnomjerno rasporedite. Pustite još 10-20 minuta da vam se hladi na stolu pa ga onda stavite u frižider.

08.

Samo da napomenem da vam ta krema bude rijetka, al ne brinite, takva mora biti. Očvrsnut će ona kad se sve ohladi u frižideru! :)

09.

U slast! :)

žena.hr
31.12.2013.