Izrada biskvita:

Sastojci
Priprema
Žutanjke i šećer umutiti. Ja vam stavim 9 dkg šećera i jedan vanilin šećer, nekako mi je lijepši okus tako! Dodati (prvotno) istopljeni margarin i čokoladu (zajedno ih topite). Zatim u sve to dodavati žlicu po žlicu brašna i prašak za pecivo i dobro izmiksati.
Zatim istući bjelanjke i lagano ih dodavati žlicu po žlicu u onu prvu smjesu i miješati ih (NE mikserom već najbolje kuhačom. Meni je najjednostavije tako. Ili bilo kakvom većom žlicom, samo da možete to sve zajedno lijepo umutiti).
Zatim to stavim u tepsiju (protvan) kojeg prije malo margarinom obložim i pospem mrvicu brašna, samo da mi se ne zalijepi biskvit, al možete staviti i papir za pečenje, kako kome na volju :) Tepsija može biti bilo kakvog oblika i dimenzija, procijenite kako vam više odgovara. Ja stavim u četvrtasti. Pečete na 180 stupnjeva 20 minuta.
Kad se biskvit ispeče, malo ga pobockam vilicom i poškropim onim šta mi dođe pod ruku. Hoće to biti samo mlijeko, ili rum ili iscjeđene naranče ili nešto četvrto, na vama je. :) Pustite da se biskvit hladi na stolu onako u tepsiji i za to vrijeme napravite kremu.
Jednostavno je: Slatko vrhnje, čokoladu za kuhanje i žlicu šećera zagrijavate na laganoj vatri mješajući sve dok ne provri.
Kad provri, izlijete ju na biskvit i ravnomjerno rasporedite. Pustite još 10-20 minuta da vam se hladi na stolu pa ga onda stavite u frižider.
Samo da napomenem da vam ta krema bude rijetka, al ne brinite, takva mora biti. Očvrsnut će ona kad se sve ohladi u frižideru! :)
U slast! :)