crvenkapica

crvenkapica

Sastojci

0 kom BISKVIT
0 kom 5 jaja
0 kom 400 g višanjaiz kompota (ocijeđenih)
0 kom 1 dcl soka od višanja iz kompota
0 kom 2 žlice višnjevca
0 kom 1 žlica šećera u prahu
0 kom KREMA
0 kom 500 g svježeg sira (min. 20% m.m.)
0 kom 0,5 žličice arome vanilije
0 kom 5 žlica šećera u prahu (po želji)
0 kom 3 vrećice šlag kreme vanilin (Dolcela)
0 kom 375 ml ledenog mlijeka
0 kom 1 šalica šećera
0 kom 1 paketić instant želatina fix (Dolcela) ili 3 paketića šlagfixa
0 kom preljev
0 kom PRELJEV
0 kom 2 paketića svijetlog (ili crvenog) preljeva za torte (Dolcela)
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 5 dcl soka od višanja (+ malo višnjevca) razrijeđenog s vodom
0 kom 1 šalica jogurta
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 1 šalica baby grisa
0 kom 1 šalica oštrog brašna
0 kom 0,5 praška za pecivo
0 kom 0,5 žličice arome vanilije
0 kom 0,5 žličice arome višnje

Priprema

01.

BISKVIT

02.

-istući snijeg od bjelanjaka

03.

-u drugoj posudi izmiksati šlag kreme s ledenim mlijekom

04.

-sjediniti smjese i umiksati instant želatina fix. i premazati preko ohlađenog biskvita

05.

PRELJEV

06.

-zakuhati preljev za torte (prema uputama na poleđini pakiranja), mješajući malkice ohladiti i pažljivo preliti (ili pokapati, prošarati) preko kreme

07.

-istući žumanjke s šećerom,dodati jogurt, mlijeko, gris, prosijano brašno s praškom i arome

08.

-izmiksati i lagano umiješati snijeg

09.

-rasporediti na lim za pečenje premazan maslacem i obilato posut krušnim mrvicama, te posipati sa višnjama

10.

-staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva

11.

- peći otprilike 25 minuta

12.

-još vrući biskvit natopiti prokuhanim sokom iz kompota s višnjevcem i šećerom u prahu,te ohladiti

13.

KREMA

14.

.izmiksati sir s aromom vanilije i šećerom u prahu

žena.hr
2.5.2010.