Crvenkapica

Crvenkapica

Sastojci

0 kom 3 pudinga od vanilije
0 kom 8 dcl mlijeka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 500 ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom 400 g petit keksa
0 kom 1 i pol kompot od višanja (ukupno oko 510 g višnji bez koštica i 500 ml voćnog soka iz kompota)
0 kom 2 prelijeva za torte (ukupno 24 g)
0 kom 4 žlica šećera

Priprema

01.

Oko 6 dcl mlijeka stavite kuhati, a u ostatak (2 dcl) mlijeka umiješajte 8 žlica šećera i 3 pudinga od vanilije i dodajte u zagrijano mlijeko. Smjesu prilikom kuhanja miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte na laganoj vatri sve dok ne provrije. Skinite s vatre, izlijte pripremljenu smjesu u posudu i prekrijte prozirnom folijom te ohladite.

02.

Dok se smjesa od pudinga ohladi, izmiksajte ju. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje i dodajte joj smjesu od pudinga i sve zajedno opet izmiksajte. Krema za kolač je gotova. Možete ju podijeliti u dvije zdjele, s podjednakom količinom kreme kako bi vam kasnije bilo lakše slagati slojeve kolača.

03.

Uzmite kalup i slažite redom jedan sloj petit keksa pa pola kreme, pa opet sloj petit keksa i potom drugu polovicu kreme. Na kraju prekrijte s višnjama iz kompota i preljevom za torte pripremljenim s tekućinom od kompota.

04.

Preljev za torte napravite prema uputama na vrećici. Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte s 4 žlice šećera i malo tekućine iz kompota i postupno dodajte u ostatak od 500 ml tekućine od kompota koju grijete na laganoj vatri. Miješajte dok tekućina na prokuha. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi i izlijte je na kolač.

05.

Postupak pripreme ovog kolača traje oko sat vremena + vrijeme koje je potrebno da se smjesa od pudinga ohladi (oko 3 h).

06.

Recept sam pronašla u jednom METSS-ovom reklamnom letku, a ovdje sam je malo detaljnije razradila.

07.

Najbolje bi bilo da ovaj kolač pripremite dan ranije kako bi keksi omekšali. U slast!

08.

Pogledajte video za ovaj recept!

žena.hr
18.8.2017.