Oko 6 dcl mlijeka stavite kuhati, a u ostatak (2 dcl) mlijeka umiješajte 8 žlica šećera i 3 pudinga od vanilije i dodajte u zagrijano mlijeko. Smjesu prilikom kuhanja miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte na laganoj vatri sve dok ne provrije. Skinite s vatre, izlijte pripremljenu smjesu u posudu i prekrijte prozirnom folijom te ohladite.
Sastojci
Priprema
Dok se smjesa od pudinga ohladi, izmiksajte ju. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje i dodajte joj smjesu od pudinga i sve zajedno opet izmiksajte. Krema za kolač je gotova. Možete ju podijeliti u dvije zdjele, s podjednakom količinom kreme kako bi vam kasnije bilo lakše slagati slojeve kolača.
Uzmite kalup i slažite redom jedan sloj petit keksa pa pola kreme, pa opet sloj petit keksa i potom drugu polovicu kreme. Na kraju prekrijte s višnjama iz kompota i preljevom za torte pripremljenim s tekućinom od kompota.
Preljev za torte napravite prema uputama na vrećici. Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte s 4 žlice šećera i malo tekućine iz kompota i postupno dodajte u ostatak od 500 ml tekućine od kompota koju grijete na laganoj vatri. Miješajte dok tekućina na prokuha. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi i izlijte je na kolač.
Postupak pripreme ovog kolača traje oko sat vremena + vrijeme koje je potrebno da se smjesa od pudinga ohladi (oko 3 h).
Recept sam pronašla u jednom METSS-ovom reklamnom letku, a ovdje sam je malo detaljnije razradila.
Najbolje bi bilo da ovaj kolač pripremite dan ranije kako bi keksi omekšali. U slast!
Pogledajte video za ovaj recept!