Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miješati mikserom šećer i žumanjke. Kada bude pjenasto umutiti omekšali margarin pa dodati brašno, prašak za pecivo i vrhnje. Žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
Priprema
Peći na 180°C u plehu dimenzija 30x25 nekoliko minuta i onda dodati višnje te nastaviti peći dok ne porumeni.
Za kremu mikserom izmiješati šećer, vanilin šećer i sir. Izraditi posebno vrhnje za šlag. Želatinu natopiti u vodu po uputama s vrećice. 12 žlica hladne vode ide na 3 vrećice. Kada želatina nabubri staviti je u manji lonac i topiti na najmanjoj vatri. Kada se otopi uliti je u smjesu sa sirom, promiješati i dodati odmah izrađeni šlag. Izmiješati malo mikserom i odmah smjesu istresti na biskvit i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Pomiješati crveni preljev s par žlica soka od višanja i dobro promiješati da nema grudica. Ostatak vode staviti kuhati sa šećerom. Kada prokuha uliti preljev i maknuti s vatre. Pričekati malo da se počne stezati i preliti preko kolača. Preliti treba što brže jer se preljev brzo steže.