Crvenkapica

Crvenkapica

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 2 vanilin šećera
0 kom 3 vrećice želatine
0 kom 0,5 l slatkog vrhnja
0 kom Preljev:
0 kom 4 dl soka od višanja
0 kom 3-4 žlice šećera
0 kom 2 vrećice crvenog preljeva
0 kom 200 g šećera
0 kom 100 g margarina
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 10 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom višanja po želji
0 kom Krema:
0 kom 500 g svježeg sira

Priprema

01.

Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miješati mikserom šećer i žumanjke. Kada bude pjenasto umutiti omekšali margarin pa dodati brašno, prašak za pecivo i vrhnje. Žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.

02.

Peći na 180°C u plehu dimenzija 30x25 nekoliko minuta i onda dodati višnje te nastaviti peći dok ne porumeni.

03.

Za kremu mikserom izmiješati šećer, vanilin šećer i sir. Izraditi posebno vrhnje za šlag. Želatinu natopiti u vodu po uputama s vrećice. 12 žlica hladne vode ide na 3 vrećice. Kada želatina nabubri staviti je u manji lonac i topiti na najmanjoj vatri. Kada se otopi uliti je u smjesu sa sirom, promiješati i dodati odmah izrađeni šlag. Izmiješati malo mikserom i odmah smjesu istresti na biskvit i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

04.

Pomiješati crveni preljev s par žlica soka od višanja i dobro promiješati da nema grudica. Ostatak vode staviti kuhati sa šećerom. Kada prokuha uliti preljev i maknuti s vatre. Pričekati malo da se počne stezati i preliti preko kolača. Preliti treba što brže jer se preljev brzo steže.

05.

žena.hr
15.6.2016.