crveni koralj

crveni koralj

Sastojci

0 kom 25 dag brašna; 20dag šećera; 25dag maslaca; 3 jaja i 2 žličice praška za pecivo;2 vanilin šećera; 2 pudinga od vanilije; 2 žlice šećera; 7dcl mlijeka; 3 čaše kiselog vrhnja; 2 staklenke višanja; 2 crvena preljeva za torte

Priprema

01.

TIJESTO:

02.

dag brašna; 20dag šećera; 25dag maslaca; 3 jaja i 2 žličice praška za pecivo

03.

Izraditi maslac i šećer,dodati jaja i brašnp pomiješano sa praškom. Ispeći u dubljoj tepsiji na 200° oko 25min. Ostaviti u tepsiji.

04.

NADJEV:

05.

vanilin šećera; 2 pudinga od vanilije; 2 žlice šećera; 7dcl mlijeka; 3 čaše kiselog vrhnja; 2 staklenke višanja; 2 crvena preljeva za torte

06.

Skuhati puding i vanilin šećer u mlijeku i u vruće dodati kis. vrhnje. Izvaditi kolač iz pećnice i preliti nadjevom te rasporediti po nadjevu ocijeđene višnje. U soku od višanja skuhati preljev za torte po uputama na vrećici ( obavezno pošećeriti) i vruće preliti preko toploga kolača. Naravno ohladiti prije rezanja.

07.

Dobar tek!

žena.hr
26.2.2010.