TIJESTO:
Sastojci
0 kom 25 dag brašna; 20dag šećera; 25dag maslaca; 3 jaja i 2 žličice praška za pecivo;2 vanilin šećera; 2 pudinga od vanilije; 2 žlice šećera; 7dcl mlijeka; 3 čaše kiselog vrhnja; 2 staklenke višanja; 2 crvena preljeva za torte
Priprema
01.
02.
dag brašna; 20dag šećera; 25dag maslaca; 3 jaja i 2 žličice praška za pecivo
03.
Izraditi maslac i šećer,dodati jaja i brašnp pomiješano sa praškom. Ispeći u dubljoj tepsiji na 200° oko 25min. Ostaviti u tepsiji.
04.
NADJEV:
05.
vanilin šećera; 2 pudinga od vanilije; 2 žlice šećera; 7dcl mlijeka; 3 čaše kiselog vrhnja; 2 staklenke višanja; 2 crvena preljeva za torte
06.
Skuhati puding i vanilin šećer u mlijeku i u vruće dodati kis. vrhnje. Izvaditi kolač iz pećnice i preliti nadjevom te rasporediti po nadjevu ocijeđene višnje. U soku od višanja skuhati preljev za torte po uputama na vrećici ( obavezno pošećeriti) i vruće preliti preko toploga kolača. Naravno ohladiti prije rezanja.
07.
Dobar tek!