Crveni grgeč u umaku od rajčice

Crveni grgeč u umaku od rajčice

Sastojci

0 kom 4 fileta crvenog grgeča (od po 200 g)
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 750 g mesnatih rajčica
0 kom 1 luk srednje veličine 2 češnja češnjaka
0 kom 2 žlice maslinova ulja
0 kom solju, paprom.
0 kom 50 g mesnate slanine 70 g pirea od rajčice 1 žličicu zrnaca zelenog papra
0 kom 3 žlice slatkog vrhnja 1-2 žlice usitnjenih listića bosiljka
0 kom solju,
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti sa

02.

ostaviti da stoji oko 15 min,

03.

slani krumpir, riža, zelena salata

04.

umak protisnuti i eventualno vezati svijetlim dodatkom za umake.

05.

potopiti nakratko u vrelu vodu (ne kuhati), potom u hladnu vodu, oguliti, izrezati zeleni dio, rajčice prepoloviti i narezati na kocke

06.

očistiti, narezati na kockice

07.

ugrijati u loncu na pritisak, propirjati luk i češnjak, dodati rajčicu, začiniti

08.

narezati na kocke

09.

protisnuti

10.

dodati rajčici, promiješati, začiniti

11.

riblji filet posušiti, posoliti i popapriti, dodati u umak, lonac zatvoriti, regulator kuhanja staviti na poziciju 1, a kada se stvori dovoljno pare (nakon oko 1 min), te nakon što se pojavi prvi prsten, filet kuhati još oko 3 min; lonac skinuti s vatre, regulator postupno lagano vraćati na početnu poziciju, otvoriti lonac, ribu staviti na prethodno ugrijanu pliticu umak od rajčica začiniti solju i paprom.

12.

oko 3 min

žena.hr
4.8.2017.