Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 180° C Pećnica na vrući zrak: oko 160° C

Sastojci
Priprema
Tijesto: Brašno uspite u posudu i pomiješajte sa mješavinom dodataka za medenjake. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto razdijelite na četvrtine. Svaku četvrtinu tijesta na pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika (oko 24 x 12 cm). Isti narežite na 4 mala pravokutnika (oko 6 x 12 cm) i prerežite dijagonalno tako da dobijete 8 trokuta. Trokute položite na lim, obložen papirom za pečenje i gornji dio trokuta koso prevrnite i položite preko donjeg dijela. Stavite peći. Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 12 min. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Ukrašavanje: Šećer u prahu pomiješajte sa 3-4 žličice mlake vode. Miješajte sve dok ne dobijete gusti preljev. U polovicu dodajte crvenu boju za kolače i dobro promiješajte. Kekse premažite crvenom i ukrasite bijelom glazurom i perlama
Savjet više: Kad tijesto izvaljate, poravnajte rubove ravnalom ili nožem. Umjesto mješavine dodataka za Medenjake možete upotrijebiti mješavinu dodataka za Paprenjake uz dodatak navršak noža Original Backin praška za pecivo. Kekse možete čuvati u dobro zatvorenim kutijama oko 3 tjedna