Crvene blagdanske kapice

Crvene blagdanske kapice

Sastojci

0 kom Za lim za kolače: papir za pečenje
0 kom Tijesto: 300 g pšeničnog brašna 2 žličice Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake 125 g mekanog maslaca ili margarina 125 g šećera 1 omot Dr. Oetker Bourbon Vanilin šećera 1 jaje (veličine M) 2 žlice mlijeka
0 kom Za ukrašavanje: 1 tuba Dr. Oetker Crvene boje za kolače 100 g Dr. Oetker Sladki prah šećera u prahu malo mlake vode Dr. Oetker Dekor Perle mix

Priprema

01.

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 180° C Pećnica na vrući zrak: oko 160° C

02.

Tijesto: Brašno uspite u posudu i pomiješajte sa mješavinom dodataka za medenjake. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto razdijelite na četvrtine. Svaku četvrtinu tijesta na pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika (oko 24 x 12 cm). Isti narežite na 4 mala pravokutnika (oko 6 x 12 cm) i prerežite dijagonalno tako da dobijete 8 trokuta. Trokute položite na lim, obložen papirom za pečenje i gornji dio trokuta koso prevrnite i položite preko donjeg dijela. Stavite peći. Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 12 min. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

03.

Ukrašavanje: Šećer u prahu pomiješajte sa 3-4 žličice mlake vode. Miješajte sve dok ne dobijete gusti preljev. U polovicu dodajte crvenu boju za kolače i dobro promiješajte. Kekse premažite crvenom i ukrasite bijelom glazurom i perlama

04.

Savjet više: Kad tijesto izvaljate, poravnajte rubove ravnalom ili nožem. Umjesto mješavine dodataka za Medenjake možete upotrijebiti mješavinu dodataka za Paprenjake uz dodatak navršak noža Original Backin praška za pecivo. Kekse možete čuvati u dobro zatvorenim kutijama oko 3 tjedna

žena.hr
11.12.2013.