Ova ukusna kombinacija crvene leće i povrća čini toplo i hranjivo jelo za glavni obrok.
Sastojci
Priprema
Leću dobro isperite pod tekućom hladnom vodom i ocijedite. Stavite je u zdjelu, prekrijte vodom i ostavite da se namače preko noći.
Zagrijte ulje u posudi, dodajte Češnjak i pržite dok ne omekša. Dodajte nasjeckano pripremljeno povrće i kratko kuhajte, miješajući
Dodajte pire od rajčica i juhu, te pustite da provri.
Leću dobro ocijedite, dodajte u posudu i dobro promiješajte. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 30 - 40 minuta, dok se povrće i leća gotovo ne skuhaju i omekšaju, povremeno miješajući.
Umiješajte vinski ocat i majčinu dušicu. Začinite solju, paprom i caveneom, a zatim umiješajte med.
Nastavite kuhati na umjerenoj vatri još 10 - 15 minuta, povremeno miješajući.
U međuvremenu, sitno nasjeckajte vlasac, a nekoliko listova ostavite cijele za ukrašavanje.
Kad se jelo skuha, provjerite začinjenost, pospite nasjeckanim vlascem i poslužite. Ukrasite ploškama poriluka i cijelim listovima vlasca.
Savjet
Slobodno upotrijebite zelenu ili smeđu leću umjesto crvene. Cayenne papar možete zamijeniti čilijem u prahu. Uzmite svježi peršin ili bosiljak umjesto vlasca.