Crumble sa šumskim voćem

Crumble sa šumskim voćem

Sastojci

0 kom 350 g brašna
0 kom 100 g šećera
0 kom 2 vanilin šećera
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom prstohvat soli
0 kom 2 jaja
0 kom 200 g maslaca
0 kom 400 g šumskog voća

Priprema

01.

U brašno dodati šećer, 1 vanilin šećer, prašak za pecivo, prstohval soli, 2 jaja i 200 g hladnog maslaca narezanog na listiće. Sve dobro izmiješati mikserom.

02.

Pripremiti šumsko voće (ja sam koristila domaće jagode, kupine i borovnice koje sam ljetos zamrznula), ako je pustilo sok, malo (ne previše) iscijediti rukom da ne bi pustilo previše soka tokom pečenja. Ja sam dodala jedan vanilin šećer i sasvim malo šećera u prahu u svježe voće jer su borovnice kiselkaste i sve to lagano promiješala da voće ne izgubi svoj oblik.

03.

2/3 tijesta staviti u kalup veličine 24x30 (može i kalup srednje veličine koji imate) rasporediti ga kao podlogu i ostaviti da sa strane ima mali rub kao u američkim pitama.

04.

Šumsko voće poredati po cijelom tijestu i preostalu 1/3 tijesta izmrviti po voću. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta (dok ne porumeni). Kad se ohladi, sve posuti šećerom u prahu.

žena.hr
16.11.2014.