Crno-bijele kocke

Crno-bijele kocke

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 6 jaja
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 10 dag bijele čokolade
0 kom 20 dag margarina
0 kom 2 žlice šećera u prahu
0 kom Glazura:
0 kom 10 dag mliječne čokolade
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 14 žlica brašna
0 kom 2 žlice čokolade u prahu
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 6 žlica tople vode
0 kom Krema:
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 7 žlica gustina

Priprema

01.

Za tijesto:

02.

Dobro izmiksaj jaja sa šećerom, dodaj prethodno pomiješano brašno sa praškom za pecivo i čokladom u prahu i vodu. Lagano izmiksaj.

03.

Stavi peći u pleh srednje veličine obložen folijom ili papirom za pečenje na 180 stupnjeva oko 20 min. Pečen i ohlađen biskvit vodoravno prereži oštrim nožem ili koncem.

04.

Krema:

05.

Od 1l hladnog mlijeka oduzmi 1 dl. Pomiješaj gustin i šećer (kristal) i umuti s tim dl mlijeka. Ostalom mlijeku (9 dl) dodaj bijelu čokoladu, zakuhaj ga i u njega polako dodaj smjesu gustina i šećera, te skuhaj kremu na laganoj vatri uz stalno miješanje.

06.

Ostavi da se dobro ohladi, pa u hladno umiksaj omekšali margarin sa šećerom u prahu.

07.

Prvu koru navlaži sokom od naranče (ili nekim drugim), pa stavi pola kreme, pa drugu koru (koju isto tako navlaži) i ostatak kreme.

08.

Glazura:

09.

Na laganoj vatri otopi čokoladu i ulje, te prelij preko kreme. Stavi u frižider da se dobro ohladi.

žena.hr
24.5.2013.