Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk, zatim dodati sitno nasjeckani češnjak, pustiti "samo da zamiriši". Dodati nasjeckane rajčice. Dodati začine: sol, papar, miks mediteranskih začina. Podliti sa 1 dcl vina. Krčkati dok se umak ne reducira. Dodati dagnje ni kuhati još 10 min. Za to vrijeme možete skuhati široke crne rezance, "al dente", paziti da se ne raskuhaju. Čim rezanci budu skuhani, ocijediti ih i direktno vruće umiješati u umak od rajčica i dagnji. Servirano posuti lagano parmezanom i ukrasiti svježim bosiljkom.
Sastojci
0 kom 300 g očišćenih dagnji
0 kom 400 g crnih rezanaca s crnilom sipe
0 kom parmezan po želji
0 kom 400 g nasjeckanih rajčica
0 kom miks mediteranskih začina
0 kom sol, papar
0 kom 2 oveća luka
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom 1 dcl bijelog suhog vina
0 kom maslinovo ulje
0 kom bosiljak
Priprema
01.