Crnac

Crnac

Sastojci

0 kom 1 šalica kiselog vrhnja
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom Čokoladni preljev:
0 kom 5-10 žlica mlijeka
0 kom par kapi ulja
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 10 dag čokolade
0 kom 5 žlica čokolade u prahu
0 kom 5 dag maslaca
0 kom 1 šalica ulja
0 kom 1 i pol zgnječena banana
0 kom 2 šalice grisa
0 kom 2 šalice šećera
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 1 žličica mljevene kave
0 kom 2 žličice sode bikarbone
0 kom prema želji dodati komadiće banane, čokolade, malo ruma

Priprema

01.

Izmiksati bananu s vrhnjem i mlijekom, dodati ulje i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiksati i premjestiti u dublju tepsiju (prethodno namaštenu). Staviti peći na 190°C i pred kraj pojačati temperaturu na 210°C. Peći oko 30 minuta. Otopiti sve sastojke za preljev i dok je još topao prelijati preko vrućeg kolača. Ostaviti da se hladi.

žena.hr
13.5.2016.