Čokoladno nebo

Čokoladno nebo

Sastojci

0 kom 7 jaja
0 kom 18-20 žlica šećera
0 kom 1 margarin stolni Zvijezda
0 kom 2 žlice crnog kakaa
0 kom 14 žlica brašna
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 1-2 vanilijina šećera
0 kom 1 p.z.p.
0 kom 500 ml mlijeka

Priprema

01.

Umutiti u snijeg bjelanjke i šećer. Dodati 1 vaniliju, p.z.p. i 7 žlica brašna.

02.

Peći na 250°, 15 tak min, postupno smanjivati temperaturu. Kora treba dobiti laganu prepanulu boju, više je sušiti.

03.

Pečenu koru preliti sa pola čajne šalice toplog mlijeka ( ja sam u mlijeko stavila malo nescafea i 1 vaniliju).

04.

Umutiti žumanjke sa 7 žlica šećera. Dodati 7 žlica brašna i miješati dobro. Dobiti ćete gustu ljepljuvi smjesu.

05.

U 500 ml prokuhalog mlijeka dodavati postepeno žutu smjesu, miješati kao puding.

06.

Kuhati na plati uz miješanje dok krema ne počne puhati ( pu, pu :D ) znači da je skuhana. Ohladiti.

07.

U umućen margarin s 4-5 žlica šećera dodati ohlađenu žutu kremu.

08.

Rastopiti 2 žlice kakaa s jednom žlicom šećera i malo mlijeka. Ohladiti i dodati u urađenju smjesu margarina i žute kreme. Sve lijepo sjediniti, premazati kolač. Završno posuti mljevenim lješnjacima ili orasima.

žena.hr
23.7.2014.