Stavite brašno u veću posudu i dodajte sodu bikarbonu i kakao.
Sastojci
0 kom tijesto:
2 žličice kakaa
2 čaše tekućeg jogurta
2 žličice sode bikarbone
0.5 čaše ulja
2 čaše šećer
2 čaše oštrog brašna
0 kom preljev:
100 g margarina
10 žlica mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
8 žlica šećer
Priprema
01.
02.
Dodajte šećer i dobro promiješajte.
03.
Postepeno sipajte jogurt i miješajte. Mutite masu dok ne razbijete sve grudice. Dodajte ulje i miješajte dok masa ne postane homogena.
04.
Premažite pleh uljem i posipajte ga brašnom.
05.
Ulijte pripremljenu smjesu u podmazan pleh i pecite 30-ak minuta na 200°C.
06.
Preljev:
07.
Rastopite čokoladu, margarin i mlijeko Čokoladu uvijek rastopite na najnižoj temperaturi kako ne bi izgubila sjaj..
08.
Dodajte šećer, promiješajte i pričekajte da se rastopi. Kad je kolač pečen, ostavite da se prohladi, odrežite rubove, pa prelijte sa čokoladnim preljevom.
09.
Ohlađen kolač narežite na kocke i poslužite.
10.
Ako hoćete kolač prvo narežite onda prelijte preljevom.