Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žutanjke i šećer pjenasto umutiti. Dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro izmiješati i na kraju pažljivo umiješati tučene bjelanjke. Izliti u lim za pečenje (30x45 cm, onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i peći 10 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom 100 g čokolade
0 kom Glazura:
0 kom 100 ml slatkog (biljnog) vrhnja
0 kom 100 g čokolade
0 kom 1 banana
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 6 žlica glatkog brašna
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 5 grama praška za pecivo
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom 100 ml ulja
0 kom Krema:
0 kom 200 ml slatkog (biljnog) vrhnja
Priprema
01.
02.
Ohlađeni biskvit izrezati na krugove ili neke druge oblike.
03.
Za kremu umutiti slatko vrhnje i dodati otopljenu čokoladu. Ako krema nije dovoljno čvrsta stavite je kratko u hladnjak. Biskvit premazati kremom, na nju posložiti kolutiće banane i prekriti drugim biskvitom. Zadnji biskvit premazati kremom i preliti glazurom koju dobijete tako da čokoladu otopite u slatkom vrhnju.
04.
Za ukrašavanje iskoristite ostatke biskvita - metalnim modlicama za kekse izrežite srca ili zvjezdice i njima ukrasite tortice.