Biskvit napraviti od 4 jaja, 10 dag šećera, 20 dag margarina, 10 dag čokolade (može poslužiti i kakao), 4 žlice brašna i praška za pecivo.
Sastojci
4 kom Jaja
10 dkg šećera (za biskvit)
20 dkg margarina
30 dkg čokolade
4 žlice brašno
1 kom prašak za pecivo
500 ml vrhnje za šlag
0 kom višnje iz likera
2 žlice čokoladnog namaza
Priprema
01.
02.
Žutanjke i šećer umutiti. Posebno otopiti margarin i čokoladu, te postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peći oko 20-tak minuta na 180°C.
03.
Na ohlađeni biskvit poredati očišćene višnje iz likera ili kompota.
04.
Za kremu je potrebno otopiti 200 g čokolade u 500 ml vrhnja za šlag. Otopljenu čokoladu preliti preko biskvita s višnjama.
05.
Za ukrašavanje u izmiksani šlag dodati 2 žlice čokoladnog namaza te promiješati. Ukrasiti kolač po želji.