Za biskvit, pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se prethodni sastojci dobro izmiksaju dodati mlijeko i ulje.
Sastojci
0 kom biskvit:
5 kom Jaja
5 žlica brašno
5 žlica šećera (za biskvit)
3 žlice kakaa
1 kom prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
0 kom krema:
500 ml vrhnje za šlag
300 g čokolade za kuhanje
0 kom preljev:
100 ml mlijeka
3 žlice ruma
4 žlice šećera u prahu
Priprema
01.
02.
Napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješat u prethodno pripremljenu smjesu.
03.
Izliti u tepsiju i staviti peći na 175 °C oko 20-30 min. Biskvit se ne smije odvojiti od tepsije.
04.
Za preljev, ugrijati mlijeko i šećer, kada provri skloniti s vatre i dodati rum. Vruće preliti preko vručeg pečenog biskvita.
05.
Za kremu, vrhnje staviti kuhati na slaboj vatri, u toplo dodati sitno sjeckanu čokoladu i mješamo dok se čokolada ne otopi, te sklonimo s vatre.
06.
Nakon što smo prelili biskvit preljevom pričekamo da se preljev upije i prelijemo kremu (na vrući biskvit).
07.
Kolač pustimo da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavimo ga u hladnjak na par sati, najbolje preko noći.