Jednostavno neodoljive i neodoljivo jednostavne
Sastojci
Priprema
Za biskvit, pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se prethodni sastojci dobro izmiksaju dodati 1 dl mlijeka i ulje.
Napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješat u prethodno pripremljenu smjesu.
Izliti u lim za pečenje i staviti peći na 175°C oko 20-30 min. Biskvit se ne smije odvojiti od lima za pečenje.
Za preljev, ugrijati 100 ml mlijeka i 4 žlice šećera u prahu, kada provrije skloniti s vatre i dodati rum. Vruće preliti preko vrućeg pečenog biskvita.
Za kremu, vrhnje staviti kuhati na slaboj vatri, u toplo dodati sitno sjeckanu čokoladu i miješamo dok se čokolada ne otopi, te sklonimo s vatre.
Nakon što smo prelili biskvit preljevom pričekamo da se preljev upije i prelijemo kremu (na vrući biskvit).
Kolač pustimo da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavimo ga u hladnjak na par sati, najbolje preko noći.