Recept za neodoljive čokoladne kocke za svaku priliku

Jednostavno neodoljive i neodoljivo jednostavne

Recept za neodoljive čokoladne kocke za svaku priliku
Foto: Shutterstock
Čokoladne kocke savršen su kolač za svaku priliku – obiteljski ručak, rođendane ili opušteno druženje uz kavu. Njihova mekana tekstura i bogat okus čokolade osvajaju na prvi zalogaj. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena, pa ih možeš napraviti i ako nisi iskusna u pečenju. Idealan su izbor za blagdane, ali i za one dane kada ti treba nešto brzo i slatko. S osnovnim sastojcima koje već imaš kod kuće, možeš stvoriti desert koji će svi obožavati.

Sastojci

5 kom Jaja
5 žlica brašno
5 žlica šećera (za biskvit)
3 žlice kakaa
1 kom prašak za pecivo
1 dcl ulja
1.1 dcl mlijeka
500 ml vrhnje za šlag
300 g čokolade za kuhanje
3 žlice ruma
4 žlice šećera u prahu

Priprema

01.

Za biskvit, pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se prethodni sastojci dobro izmiksaju dodati 1 dl mlijeka i ulje.

02.

Napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješat u prethodno pripremljenu smjesu.

03.

Izliti u lim za pečenje i staviti peći na 175°C oko 20-30 min. Biskvit se ne smije odvojiti od lima za pečenje.

04.

Za preljev, ugrijati 100 ml mlijeka i 4 žlice šećera u prahu, kada provrije skloniti s vatre i dodati rum. Vruće preliti preko vrućeg pečenog biskvita.

05.

Za kremu, vrhnje staviti kuhati na slaboj vatri, u toplo dodati sitno sjeckanu čokoladu i miješamo dok se čokolada ne otopi, te sklonimo s vatre.

06.

Nakon što smo prelili biskvit preljevom pričekamo da se preljev upije i prelijemo kremu (na vrući biskvit).

07.

Kolač pustimo da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavimo ga u hladnjak na par sati, najbolje preko noći.

Žena.hr
21.11.2024.