Čokoladne kiflice

Čokoladne kiflice

Sastojci

0 kom 375 g brašna
0 kom 1 paketić digo kvasac
0 kom pola žličice soli
0 kom korica od pola limuna
0 kom 50 g šećera
0 kom 175 ml mlijeka
0 kom 75 g mekanog maslaca
0 kom Nutella za punjenje
0 kom 1 razmućeno jaje za premazati kiflice

Priprema

01.

U zdjeli od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Pažljivo sa mlijekom da ne bude premekano. Zdjelu prekrijte čistom kuhinjskom krpom, pa neka se diže dok se ne udvostruči. Obićno to traje oko 1 do 2 sata ovisno o sobnoj temperaturi. Ako želite da se tijesto brže digne, stavite ga na jednu zdjelu u koju ste ulili toplu vodu. Kada se je tijesto diglo još jednom ga premijesite. Priredite lim za pečenje. Obložite ga masnim papirom za pečenje. Od tijesta napravite dva istovjetna hljepčića. Svakog razvaljajte u krug na 1 cm debeljine. Izrežite iz svakog kruga 12 trokuta, te ih filajte ne širem kraju sa nutellom. Zavaljajte ih od širek prema užem djelu u kiflicu i položite na lim. Kiflice premažite jajem i posipajte sa malo šećera. Neka se tako dižu još jedno pola sata, te ih stavite u zagrijanu pečnicu. Pecite na 200 oko 10 do 15 min.

02.

Kiflice mogu stajati i dva do tri dana.

03.

Vaše klinci će se ovim kiflicama jako veseliti.

žena.hr
6.2.2014.