Želatinu i 100 ml vode pomiješati i ostaviti da želatina nabubri.
Sastojci
0 kom Smjesa za oko 20 bananica
0 kom 250 gr šećera
0 kom 200 + 100 ml vode
0 kom 15 ml ekstrakta banane (1 bočica)
0 kom 27 gr želatine u prahu (3 vrećice)
0 kom Ocaklina
0 kom 200 gr čokolade
0 kom 160 gr margarina
Priprema
01.
02.
Manji kalup promjera 20×30 cm ravnomjerno premazati uljem uključujući i stranice.
03.
Prokuhati šećer i 200 ml vode.
04.
Zagrijavati želatinu dok se skroz ne otopi (paziti da ne prokuha).
05.
Pomiješati otopljenu želatinu sa prokuhanom vodom i šećerom i miksati oko 15 minuta dok smjesa ne postane pjenasta.
06.
Dodati ekstrakt banane i još malo miksati dok se sastojci ne prožmu.
07.
Smjesu odmah izliti u nauljeni kalup i ostaviti da se hladi 3-4 sata.
08.
Ohlađenu smjesu izrezati na oko 20 komada (bananica) i obložiti čokoladnom glazurom.