Čokoladna torta

Čokoladna torta

Sastojci

0 kom 150g margarina za kuhanje
0 kom 6 jaja
0 kom 6 žlica šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom prašak za pecivo
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom 1dcl mlijeka
0 kom 2 žlice ulja
0 kom Za kremu: 3 čokolade za kuhanje, jedna mliječna čokolada (ja koristim Dorinu) i 7,5 dcl slatkog vrhnja.

Priprema

01.

Prije svega, na vatru staviti vrhnje za kuhanje i isjeckanu čokoladu. Miješati dok ne zavrije, odmah skinuti s vatre, i staviti na hladno. Treba se hladiti nešto vise od sat vremena, uz povremeno miješanje.

02.

Tijesto:

03.

Margarin i šećer dobro umutiti i dodati žumanjke. U to staviti mlijeko i ulje, a potom dodati brašno pomješano s praškom za pecivo, dodati kakao, promješati. izliti u namazan i pobrašnjen kalup. Peći 20 minuta na 220 stupnjeva. Ohladiti i rezati na tri dijela.

04.

Kada se ohladi svaki dio namočiti sa prethodno prokuhalom vodom. Oko pola litra vode sa 5 žlica šećera.

05.

Kremu podijeliti na tri dijela, onako u posudi, da vam bude lakše. Donju koru dobro natopiti i onda mazati, tako i drugu i treću. Treći dio kreme rasporediti po cijeloj torti. po želji ukrasiti čokoladnim mrvicama.

žena.hr
22.3.2011.