Čokoladna torta

Čokoladna torta

Sastojci

0 kom Biskvit (24 cm):
0 kom 6 jaja
0 kom 100 g čokolade za kuhanje
0 kom 500 ml vrhnja za šlag
0 kom I još:
0 kom 100 g napolitanke od lješnjaka
0 kom 4-5 žlica nutelle ili nekog drugog krem namaza od lješnjaka
0 kom Za natopiti biskvit:
0 kom 150 ml mlijeka + 3 žlice kraš ekspresa
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 6 žlica ulja
0 kom 6 žlica mlijeka
0 kom 6 žlica brašna
0 kom 3 žlica kakaa (tamnog)
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 200 g čokolade s lješnjacima

Priprema

01.

Za biskvit pjenasto mutiti jaja i šećer oko 10 minuta dok ne pobijele. Prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kad se jaja umute dodati postepeno ulje i mutiti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodavati naizmjenično mlijeko i mješavinu brašna, praška i kakaa. Sve umutiti da se spoji i izliti u kalup obložen papirom i peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Čačkalicom provjeriti da li je pečeno.

02.

Za kremu ugrijati vrhnje i umiješati čokolade te promiješati da se otopi. Ostaviti da se hladi i da se stisne.

03.

Hladan biskvit prerezati 2 puta da dobijemo 3 kore, svaku koru namočiti toplom mješavinom mlijeka i kraša.

04.

U jednu vrećicu staviti ugrijanu nutellu da se lakše razlijeva pa odrezati vrh i ukrasiti po biskvitu.

05.

Staviti pola kreme na koru pa posuti sa polovicom mljevene napolitanke.

06.

Tako ponoviti i drugu i treću koru i ostaviti da se sve skupa stisne u hladnjaku.

žena.hr
6.3.2016.