BISKVIT: Napraviti snijeg od 10 bjelanjaka, dodati 20 dag šećera te nježno umiksati brašno, orahe i prašak za pecivo. Izliti u okrugli kalup i peći oko 25-30 min na temperaturi 175 °C. Ohladiti biskvit na rešetkama pećnice i ohlađeni prerezati na pola.
Sastojci
0 kom 10 jaja
0 kom 35 dag šećera
0 kom ukras po želji
0 kom 3 velike žlice oštrog brašna
0 kom 20 dag mljevenih oraha
0 kom 10 dag nasjeckanih oraha
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 20 dag čokolade za kuhanje
0 kom 25 dag maslaca
0 kom 5 dl biljnog šlaga
0 kom 1 žlica šećera
Priprema
01.
02.
KREMA: Miješati na pari 10 žutanjaka sa 15 dag šećera dok se šećer ne istopi, dodati udrobljenu čokoladu te miješati dok se masa ne sjedini. Kremu izliti u posudu te u toplu dodati maslac narezan na ploške i dobro izmiksati. Dok se krema hladi, povremeno ju je potrebno promiješati. Na donju polovicu ohlađenog biskvita ravnomjerno namazati veći dio kreme. Poklopiti sa drugim dijelom biskvita te malo kreme namazati odozgo i sa strane.
03.
UKRAS: Izmiksati 5 dl šlaga sa jednom žlicom šećera kojim po želji ukrasimo tortu.