Čokoladna torta

Čokoladna torta

Sastojci

0 kom 12jaja
0 kom 300gplazme
0 kom 500gčokolade za kuhanje
0 kom 1,5margarin
0 kom 500gštauba
0 kom 2 kreme od vanilije za torte

Priprema

01.

Odvojiti žumanjak od bjelanjka.

02.

U žumnajak dodati margari i 250g štauba i mutiti.

03.

Ukrasiti je možete slagom, čokladom ili kao ja sa šarenim mrvicama.

04.

U bjelanjak dodati 250g štauba i dobro izmutiti.

05.

Na pari sa mlo mlijeka otpiti čokoladu i dodati plazmu.

06.

Čokoladnu smjesu dodati lagano u umućen bjelanjak, a onda u bjelanjak dodati umućen žumanjak.

07.

Smjesu podijeliti u 2 dijela.

08.

U jedan dio doati prašak za pecivo, a drugi dio satviti u frižider da se ohladi to je fil.

09.

Ovaj dio u koji ste dodali prašak za pecivo možete peći u u plehu kao jednu koru (kao što sam ja ovde) ili više kora kao tortu.

10.

Umutiti kremu od vanilije i staviti da se ohladi.

11.

Kada je kora pečena prvo ćete je premazati sa krmom od vanilije pa onda sa filom.

žena.hr
2.4.2012.