Odvojiti žumanjak od bjelanjka.

Sastojci
0 kom 12jaja
0 kom 300gplazme
0 kom 500gčokolade za kuhanje
0 kom 1,5margarin
0 kom 500gštauba
0 kom 2 kreme od vanilije za torte
Priprema
01.
02.
U žumnajak dodati margari i 250g štauba i mutiti.
03.
Ukrasiti je možete slagom, čokladom ili kao ja sa šarenim mrvicama.
04.
U bjelanjak dodati 250g štauba i dobro izmutiti.
05.
Na pari sa mlo mlijeka otpiti čokoladu i dodati plazmu.
06.
Čokoladnu smjesu dodati lagano u umućen bjelanjak, a onda u bjelanjak dodati umućen žumanjak.
07.
Smjesu podijeliti u 2 dijela.
08.
U jedan dio doati prašak za pecivo, a drugi dio satviti u frižider da se ohladi to je fil.
09.
Ovaj dio u koji ste dodali prašak za pecivo možete peći u u plehu kao jednu koru (kao što sam ja ovde) ili više kora kao tortu.
10.
Umutiti kremu od vanilije i staviti da se ohladi.
11.
Kada je kora pečena prvo ćete je premazati sa krmom od vanilije pa onda sa filom.