Čokoladna torta

Čokoladna torta

Sastojci

0 kom Tamna pariška krema
0 kom 30dag mliječne čokolade
0 kom 10dag maslaca
0 kom 10dag šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 2 jaja
0 kom 75g brašna
0 kom 2 žlice kakaa u prahu
0 kom 1 žlica praška za pecivo
0 kom 5dag naribane čokolade
0 kom 30dag vrhnja za šlag
0 kom 5dag maslaca
0 kom 2 žlice vrhnja
0 kom Svijetla pariška krema
0 kom 15dag bijele čokolade
0 kom 15dag vrhnja za šlag
0 kom 5dag maslaca
0 kom Biskvit

Priprema

01.

Za tamnu parišku kremu :

02.

Dan ranije zakuhajte slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Umiksajte maslac i ostavite preko noći u frižideru.

03.

Za svijetlu parišku kremu :

04.

Isti postupak kao i s tamnom.

05.

Za biskvit :

06.

Izradite maslac, dodajte šećer i vanilin šećer, zatim umiješajte jedno po jedno jaje te na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i naribanu čokolodu! (ili chocolate chip, ako želite).Ulijte u tepsiju za torte i stavite peći na 180c.

07.

– Zatim, kada je biskvit pečen, odvojite ga od kalupa, pa vratite okrugli dio na njega kad se ohladi. – Istucite svijetlu parišku kremu (koja je stajala u frižideru!!) i štrcaljkom radite krugove po biskvitu sve do sredine, zatim istucite tamnu kremu i popunite međuprostore, pa stavite u frižider na 15ak minuta. – Kada se krema lagano stisnula, skinite obrub i ostatakom tamne kreme prekrijte cijelu tortu. – Naribajte crnu i bijelu čokoladu po vrhu i stavite u frižider!

08.

I to je to! Enjoy! :-)

09.

Posluživanje

10.

Umjesto ribanja na sitno, možete se poslužiti većim ribežom pa napraviti strugotine! Izgleda sjajno!

žena.hr
14.10.2010.