Za tamnu parišku kremu :
Sastojci
Priprema
Dan ranije zakuhajte slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Umiksajte maslac i ostavite preko noći u frižideru.
Za svijetlu parišku kremu :
Isti postupak kao i s tamnom.
Za biskvit :
Izradite maslac, dodajte šećer i vanilin šećer, zatim umiješajte jedno po jedno jaje te na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i naribanu čokolodu! (ili chocolate chip, ako želite).Ulijte u tepsiju za torte i stavite peći na 180c.
– Zatim, kada je biskvit pečen, odvojite ga od kalupa, pa vratite okrugli dio na njega kad se ohladi. – Istucite svijetlu parišku kremu (koja je stajala u frižideru!!) i štrcaljkom radite krugove po biskvitu sve do sredine, zatim istucite tamnu kremu i popunite međuprostore, pa stavite u frižider na 15ak minuta. – Kada se krema lagano stisnula, skinite obrub i ostatakom tamne kreme prekrijte cijelu tortu. – Naribajte crnu i bijelu čokoladu po vrhu i stavite u frižider!
I to je to! Enjoy! :-)
Posluživanje
Umjesto ribanja na sitno, možete se poslužiti većim ribežom pa napraviti strugotine! Izgleda sjajno!