Za biskvit odvojiti bjelanjke i žutanjke.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom 0,5 l mlijeka
0 kom 10 dag čokolade za kuhanje
0 kom 25 dag margarina
0 kom 2 žličice čokoladnog namaza
0 kom kokos po želji
0 kom i za kraj šlag po torti
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 3 jaja
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 3 žlice brašna
Priprema
01.
02.
Izmiksati snijeg od bjelanjaka. Posebno izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo te tu smjesu dodati snijegu od bjelanjaka.
03.
Peći u okruglom limu (prethodno namazati margarinom i posipati brašnom) 20 minuta na 200°C.
04.
Za kremu izmiksati jaja sa šećerom i brašnom te sve skuhati u mlijeku. U ohlađeno dodati margarin, topljenu čokoladu i čokoladni namaz.
05.
Ohlađenu tortu prerezati na pola, premazati kremom i preklopiti.
06.
Ukrasiti šlagom.