Čoko medeno srce

Čoko medeno srce

Sastojci

0 kom Biskvit: 
0 kom 3 jaja
0 kom 6 žlica brašna,
0 kom 1 prašak za pecivo 
0 kom 2 šake grožđica
0 kom Premaz:
0 kom marmelada od jagode, višnje ili marelice 
0 kom Krema:
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom 3-4 žlice šećera
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 7 žlica šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 4 žlice mlijeka
0 kom 1 puding od vanilije (ili čokolade)
0 kom 1 žlica meda
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom 1 mala žličica cimeta

Priprema

01.

Umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati ulje, med i mlijeko te puding iz vrećice, brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve dobro sjediniti, dodati grožđice pa izmiješati žlicom. Peći oko 20 minuta na 250°- 170°, provjeravati čačkalicom.

02.

Pečeni i još vrući kolač premazati marmeladom. Ostaviti da se hladi dok

03.

Za kremu u mlijeko stavite šećer, kakao te sve izmiješajte da ne bude grudica i ostavite da prokuha.

04.

U šalici izmiješajte 2 žlice brašna s malo mlijeka. Kada mlijeko prokuha ulijte pripremljeno brašno brzo miješajući kako bi se izbjeglo stvaranje grudica. Brašno se stavlja kako bi se postigla odgovarajuća gustoća čokolade. Umjesto brašna možete koristiti i gustin za kolače.

05.

Ako želite oblikovati srce to treba napraviti prije nego prelijete kolač kremom. Nožem lagano iscrtajte željeni oblik, tako će preko marmelade ostati crte za kruženje. Zatim uklonite višak biskvita dok će vam sredina ostati u srcu. Premažite srce čokoladom tako da i rubovi budu čokoladni.

06.

Nakon što se čokolada malo stisne, srce možete iz tepsije u kojoj ste pekli premjestiti na tacnu ili drugu podlogu.

07.

Ukrasite po želji.

08.

žena.hr
27.2.2015.