Pjenasto izmješati žumanjce sa polovicom šećera, vanilin šećerom. Dodati ulje te još kratko mješati.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom pekmez od višnje (kiselkasti najbolje s komadićima višnje)
0 kom 1 velika banana
0 kom Glazura:
0 kom 8 žlica vode
0 kom 60 g šećera
0 kom 140 g čokolade za kuhanje
0 kom kockica maslaca
0 kom 160 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 160 ml ulja
0 kom 160 g brašna
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom 35 g kakaa
0 kom malo cimeta
0 kom Fila:
Priprema
01.
02.
Brašno prosijati i dodati prašak za pecivo, kakao prah i cimet. Sve dobro promješati da ne bude grudica.
03.
Izraditi snijeg od bjelanjaca i pred kraj dodati šećer.
04.
U smjesu sa žumanjcima naizmjence dodati snijeg od bjelanjaca i smjesu brašna. Smjesa mora biti jednolična i glatka.
05.
Izliti u kalup i peći na 180 stupnjeva.
06.
Ohlađen biskvit prerezati i svaki dio malo poprskati mlijekom. Namazati pekmezom i na donji dio biskvita posložiti na kriške tanko izrezane banane. Preklopiti drugim biskvitom i malo pritisnuti rukama da bolje "sjedne".
07.
Izraditi glazuru i preliti preko kolača.