Četiri cijela jaja izmiksati sa šećerom te dodati maslac otopljen na pari. Nakon miksanja u smjesu dodati 2 žlice brašna. Prema
Sastojci
0 kom 4 jaja
0 kom 10 dag šećera
0 kom 20 dag maslaca
0 kom 2 žlice brašna (po volji može isto toliko žlica oraha, badema i sl.)
0 kom 15 dag čokolade u prahu
0 kom pola vrećice praška za pecivo
0 kom 1 dl mlijeka
0 kom 1 vanilin ili rum-šećer
0 kom 0,5 l slatkog vrhnja
0 kom 35 dag čokolade za kuhanje
Priprema
01.
02.
želji se mogu dodati još i 2 žlice mljevenih oraha, lješnjaka ili badema. Dodati malo ruma te čokoladu u prahu i dobro izmiksati. Na kraju dodati pola vrećice praška za pecivo i ponovo sve dobro izmiješati.
03.
Staviti peći u prethodno maslacem namazanu i brašnom posipanu tepsiju i peći 15 minuta na 180°C.
04.
Izvaditi iz pećnice i vrući biskvit prelijati kipućim mlijekom u kojem smo prethodno otopili i jednu vrećicu vanilin ili rum-šećera.
05.
Za kremu u slatkom vrhnju otopiti čokoladu za kuhanje, ali treba paziti da smjesa ne provri. Miješati!
06.
Biskvit prelijati kremom i ostaviti da se neko vrijeme hladi na sobnoj temperaturi pa zatim staviti u hladnjak. Ostaviti u hladnjaku preko noći i poslužiti tek idući dan.