Miksati jaja sa šećerom dok se šećer ne otopi. Dodati rastopljeni maslac, rastopljenu čokoladu, prosijano brašno s praškom za pecivo. Gotov biskvit uliti u kalup za pečenje (kalup se može prekriti papirom za pečenje) i peći na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit poškropiti mješavinom mlijeka, malo ruma i soka od kompota).
Sastojci
0 kom Za biskvit:
0 kom 4 cijela jaja
0 kom Za kremu:
0 kom 500 ml vrhnja za šlag
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom svježe jagode (ili jagode iz kompota)
0 kom šlag za ukrašavanje
0 kom 100 g šećera
0 kom 200 g maslaca
0 kom 150 g čokolade za kuhanje
0 kom 4 žlice brašna (glatkog ili oštrog)
0 kom pola vrećice praška za pecivo
0 kom malo mlijeka
0 kom malo ruma
0 kom malo soka od jagode
Priprema
01.
02.
U posudi zagrijavati (ne kuhati) vrhnje za kuhanje u koje ubacimo čokoladu za kuhanje i zagrijavamo dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
03.
Po biskvitu posložiti polovice jagoda i preliti čokoladnom kremom koju prethodno pustimo da se malo ohladi.
04.
Ohlađeni kolač staviti u hladnjak i pustiti da odstoji nekoliko sati prije posluživanja.
05.