U zdjelu staviti margarin (maslac), ulje, jaje, šećer i vanilin šećer. Malo umijesiti pa postepeno dodajući brašno s praškom za pecivo i zamijesiti meko tijesto koje se neće lijepiti ni za ruke ni za zdjelu. Uzimati tijesto veličine manjeg oraha i oblikovati gurabije. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 sutpnjeva oko 20 minuta u plehu u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Gurabije bi trebale ostati svijetle, nikako smeđe.
Sastojci
0 kom 125 g margarina ili maslaca sobne temperature
0 kom 100 ml suncokretovog ulja
0 kom 1 jaje
0 kom 150 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom brašna po potrebi (oko 3-3,5 čaše od 200 ml)
0 kom čokolada za kuhanje
0 kom kokos, mljeveni orasi, bademi, lješnjaci
Priprema
01.
02.
Kada su gurabije pečene na pari otopiti čokoladu. Umakati gurabije u čokoladu do pola pa onda u kokos, mljeveni badem, orah ili što već volite. Ostavite da se čokolada stegne.