Cointreau krema na đumbiru i bananama

Cointreau krema na đumbiru i bananama

Sastojci

0 kom 3 banane
0 kom 3 šljive u đumbiru (iz staklenke)
0 kom nastruganom čokoladom.
0 kom 3-4 žlice soka od naranče 2-3 žlice cointreaua
0 kom 1 punu žlicubijele mljevene želatine
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom 125 ml (1/8 l) mlijeka
0 kom 1/2 prutića vanilije
0 kom 2 žumanca
0 kom 1 žlicom šećera
0 kom 3 žlice cointreaua 250 ml (1/4 l) slatkog tučenog vrhnja

Priprema

01.

oguliti, uzdužno razrezati popola, potom narezati na kriške;

02.

narezati na kockice, pomiješati s kriškama banana i sa

03.

šljive i banane raspodijeliti u posudice, preliti kremom, staviti da se hladi, ukrasiti

04.

ostaviti da sve dobro upije.

05.

Za cointreau kremu

06.

pomiješati sa

07.

ostaviti 10 min da nabubri;

08.

staviti na vatru;

09.

nastrugati zajedno s jezgrom i staviti u mlijeko; prokuhati; mlijeko staviti da se hladi

10.

sa

11.

staviti u kotlić, dodati mlijeko kotlić staviti na vruću vodu i neprestanim miješanjem ugrijavati dok se masa ne zgusne (oko 6-7 min); dodati namočenu želatinu; miješati dok se ne rastopi; kotlić sa smjesom od vanilije staviti u hladnu vodu; povremeno promiješati; čim se masa zgusne umiješati

žena.hr
28.7.2013.