oguliti, uzdužno razrezati popola, potom narezati na kriške;
Sastojci
0 kom 3 banane
0 kom 3 šljive u đumbiru (iz staklenke)
0 kom nastruganom čokoladom.
0 kom 3-4 žlice soka od naranče 2-3 žlice cointreaua
0 kom 1 punu žlicubijele mljevene želatine
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom 125 ml (1/8 l) mlijeka
0 kom 1/2 prutića vanilije
0 kom 2 žumanca
0 kom 1 žlicom šećera
0 kom 3 žlice cointreaua 250 ml (1/4 l) slatkog tučenog vrhnja
Priprema
01.
02.
narezati na kockice, pomiješati s kriškama banana i sa
03.
šljive i banane raspodijeliti u posudice, preliti kremom, staviti da se hladi, ukrasiti
04.
ostaviti da sve dobro upije.
05.
Za cointreau kremu
06.
pomiješati sa
07.
ostaviti 10 min da nabubri;
08.
staviti na vatru;
09.
nastrugati zajedno s jezgrom i staviti u mlijeko; prokuhati; mlijeko staviti da se hladi
10.
sa
11.
staviti u kotlić, dodati mlijeko kotlić staviti na vruću vodu i neprestanim miješanjem ugrijavati dok se masa ne zgusne (oko 6-7 min); dodati namočenu želatinu; miješati dok se ne rastopi; kotlić sa smjesom od vanilije staviti u hladnu vodu; povremeno promiješati; čim se masa zgusne umiješati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb