Orahe grubo nasjeckajte. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 220° C Pećnica na vrući zrak: oko 200° C

Sastojci
0 kom Za lim za kolače: papir za pečenje
0 kom Tijesto: 200 g oraha 300 g pšeničnog brašna (tipa 405 ili 550) 1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto 1 vrhom puna žličica soli ½ razom puna žličica mrvljenih suhih čili papričica 200 ml vode 4 žlice maslinovog ulja
0 kom Za posipanje: malo pšeničnog brašna
Priprema
01.
02.
Dizano tijesto: U posudi dobro izmiješajte brašno i Garant. Dodajte 2/3 oraha i ostale sastojke te mikserom (lopaticama) u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto pospite brašnom, odvojite od ruba posude, oblikujte kuglu i iskrenite na lim. Pospite s preostalim orasima i čvrsto utisnite. Ostavite kruh da miruje na limu oko 15 min., potom ispecite. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: oko 25 min. Ciabattu zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi ili je poslužite mlaku.
03.
Savjet više: Ako zamrzavate cijeli kruh, zagrijte ga prije posluživanja oko 5 min. pri temperaturi za pečenje