Ugrijati pećnicu na 175*C i pripremiti četvrtasti kalup. U duboku zdjelu pomiješati zajedno brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, kakao i sodu.
Sastojci
Priprema
Dodati jaja, mlijeko i vaniliju pa smjesu miksati 2-3minute. Dodati vrelu vodu. Smjesa ce biti malo rijetka ali i treba biti tako. Staviti u pripremljen kalup i peći oko 30-40 minuta. Ohladiti u kalupu jednu 10 minuta, pa ga izruciti na zicu da se u potpunosti ohladi.
Miksati bjelanjca u snijeg i tek onda dodavati sečer postepeno dok ne dobijemo čvrstu pjenu.
Umiksati slatko vrhnje u čvrst šlag. U šlag pomoću velike žlice lagano umiješati pire od jagoda u vrhnje. Dodati istopljenu želatinu.
Lagano umješati bjelanjce u smjesu.
Izrezite pomoću okrugle modlice ili velike čaše krugove. Ako nemate duboke okrugle modlice možete ih napraviti od folije ili malo tvrđeg kartona.
Na dno modlice stavite jedan kolutić biskvita i po njemu isjeckane ili čitave jagode. Po jagodama posuti jedan sloj kreme, pa staviti drugi sloj biskvita pa još jedan sloj kreme. Zadnji sloj kreme fino zagladiti i ostaviti u zamrzivač najmanje 11h.
Istopiti žele i sasvim malo ga ohladiti pa posuti po vrhu kolača. Ostaviti još barem 30 minuta. Izvaditi kolac, ukrasiti sa jagodama i poslužiti.