Chocolate Strawberry Mousse Cake

Chocolate Strawberry Mousse Cake

Sastojci

0 kom • Kora:
0 kom • 400g šećera
0 kom • 1 žličića vanilija arome
0 kom • 200ml kljucale vode
0 kom • Mousse od jagoda:
0 kom • 280ml slatkog vrhnja
0 kom • 100g pirea od jagoda
0 kom • 50g bjelanjaca
0 kom • 35g šećera
0 kom • 3 listica želatine
0 kom • 150g jagoda
0 kom • preljev:
0 kom • 220g brašna
0 kom • 1 kesica ili kutija želea - ili preljeva za torte
0 kom • 64g kakaa
0 kom • 1 kaskice praska za pecivo
0 kom • 1 kaskice sode bikarbone
0 kom • 1 kaskice soli
0 kom • 2 jaja
0 kom • 236ml mlijeka
0 kom • 120ml ulja

Priprema

01.

Ugrijati pećnicu na 175*C i pripremiti četvrtasti kalup. U duboku zdjelu pomiješati zajedno brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, kakao i sodu.

02.

Dodati jaja, mlijeko i vaniliju pa smjesu miksati 2-3minute. Dodati vrelu vodu. Smjesa ce biti malo rijetka ali i treba biti tako. Staviti u pripremljen kalup i peći oko 30-40 minuta. Ohladiti u kalupu jednu 10 minuta, pa ga izruciti na zicu da se u potpunosti ohladi.

03.

Miksati bjelanjca u snijeg i tek onda dodavati sečer postepeno dok ne dobijemo čvrstu pjenu.

04.

Umiksati slatko vrhnje u čvrst šlag. U šlag pomoću velike žlice lagano umiješati pire od jagoda u vrhnje. Dodati istopljenu želatinu.

05.

Lagano umješati bjelanjce u smjesu.

06.

Izrezite pomoću okrugle modlice ili velike čaše krugove. Ako nemate duboke okrugle modlice možete ih napraviti od folije ili malo tvrđeg kartona.

07.

Na dno modlice stavite jedan kolutić biskvita i po njemu isjeckane ili čitave jagode. Po jagodama posuti jedan sloj kreme, pa staviti drugi sloj biskvita pa još jedan sloj kreme. Zadnji sloj kreme fino zagladiti i ostaviti u zamrzivač najmanje 11h.

08.

Istopiti žele i sasvim malo ga ohladiti pa posuti po vrhu kolača. Ostaviti još barem 30 minuta. Izvaditi kolac, ukrasiti sa jagodama i poslužiti.

žena.hr
22.3.2012.