Meso nasjeckati na kockice. Luk i češnjak oljuštiti, nasjeći. Papriku očistiti i nasjeckati na sitne kockice. Grah osušiti.
Sastojci
0 kom 750 g bifteka
0 kom 1 luk
0 kom 2 lovorova lista
0 kom 2-3 sušene feferone
0 kom sol
0 kom chili
0 kom 2 žličice slatke paprike
0 kom 1 žličica origana
0 kom 2-3 žlice brašna
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 2 zelene paprike
0 kom 850 g crvenog graha (iz konzerve)
0 kom mala limenka kukuruza šećerca
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 1/4 l temeljca
0 kom 1 malo pakovanje pelata
0 kom 500 g pasirke (ili kuhane rajčice)
Priprema
01.
02.
Ulje zagrijati i na njemu kratko popeći meso. Dodati luk i češnjak te dinstati dok ne postanu prozirni. Podliti temeljcem.
03.
Pelate, pasirku, lovorov list i feferone dodati mesu. Sve pirjati 15-20 min.
04.
Dodati grah i zelenu papriku. Začiniti solju, chilijem, slatkom paprikom i origanom.
05.
Brašno pomiješati s 1/8 l vode, kratko ostaviti da nabubri te umiješati. Kuhati još 15 min.