Cheesekiki

Cheesekiki

Sastojci

0 kom TJESTO
0 kom 1 paket Petit Beurre keksi
0 kom 2 komada kiselog vrhnja od 200 ml
0 kom 2 jušne žlice kristal šećera
0 kom 2 paketić avanilin šećera
0 kom 50 g maslaca
0 kom 2 žlice šećera
0 kom ŽUTA KREMA
0 kom 500 g ABC sira
0 kom 4 jaja
0 kom 1 limun
0 kom 3 žlice šećera
0 kom BIJELA KREMA

Priprema

01.

- Kekse samljeti i promiješati sa šećerom i rastopljenim maslacem. Smjesu staviti u okrugli kalup za torte koji smo obložili papirom za pečenje i utisnuti na dno kalupa. Smjesa će biti malo suha i mrviti će se al to nas ne treba zabrinjavati, kasnije će se povezati tijekom pečenja.

02.

- Jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom tek toliko da se smjesa poveže (oko 3 minute), dodati smjesu sira, pa najprije promiješati ručno a zatim i mikserom da se sve skupa poveže (vremenski kao i prije – 3 minute).

03.

- Izliti smjesu u kalup na pripremljenu podlogu i peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta na srednjoj prečki.

04.

- Kiselo vrhnje promiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je torta pečena izvaditi je iz pećnice i preliti je sa preljevom. Staviti tortu u pećnicu, ugasiti temperaturu (vrata zatvoriti) i ostaviti da torta tako stoji još 10 minuta. Nakon toga otvoriti vrata od pećnice i ostaviti tortu da se ohladi.

05.

- Ohlađenu tortu držati 5-6 sati u hladnjaku prije posluživanja. I onda poslužiti i uživati !!!

žena.hr
13.5.2012.