BISKVIT: Izmrvljeni keks pomiješajte sa vanilin šećerom i otopljenim maslacem. Utisnite u dno kalupa za tortu i stavite pola sata u hladnjak. Izvadite ga nakon toga i pecite u pećnici 5 minuta.
Sastojci
200 g petit keksa
125 g maslaca
1 kom vanilin šećera
4 kom Jaja
200 g šećera u prahu
500 g krem sira
4 kom kiselo vrhnje
4 žlice šećer
Priprema
01.
02.
KREMA: Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa lagano dodajte žlicom u pjenasto umućeno 500 gr sira Philadelphia sa sokom od pola limuna.
03.
Stavite peći na 180 C dvadeset minuta (dok lagano ne porumeni).
04.
Pet minuta prije kraja počnite mutit vrhnje i šećer u prahu. Izvadite tortu i žlicom nanesite smjesu vrhnja i šećera. Stavite na pet minuta na ugašenu vruću peć.
05.
Ohladite na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak na deset sati.
Savjet
Kremu svakako radije izmutite ručno nego mikserom da vam krema ne bude prerijetka.