Kekse usitniti, zatim ih pomiješati sa maslacem koji je odstajao na sobnoj temperaturi i dodavati sok od naranče. Pripremljenu smjesu utisnuti u namašćeni kalup i staviti u hladnjak.
Sastojci
0 kom za podlogu od sira:
0 kom 250-300g pettit beure keksa
0 kom 1 kompot od višnji
0 kom 2 dcl vode
0 kom 3 žlice gustina
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 100 g maslaca
0 kom 4 žlice soka od naranče
0 kom krema od sira:
0 kom 500-600 g sirnog namaza ili mascarpone sira
0 kom 5 žutanjaka
0 kom 180 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom krema od višnji:
Priprema
01.
02.
Kremu napraviti tako da izmiksate kremasti sir te mu dodate smjesu koju ste prethodno napravili od žutanjaka, šećera i vanilin šećera.
03.
Izlijati na tijesto od keksa te peći na 170°C dok sir ne porumeni.
04.
Višnje ocijediti od viška soka i posložiti ih po ohlađenoj torti. Uzeti 2 dcl vode i u vodi razmutiti po 3 žlice gustina i šećera. Sok od višnji zakuhati te u vruće dodati otopinu vode, gustina i šećera. Kad se zgusne preliti preko višnji i ohladiti malo na sobnoj temperaturi pa stavit u hladnjak da se ohladi.