Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite.
Sastojci
0 kom 5 jaja
0 kom 25 dag šećera
0 kom 20 dag maslaca
0 kom 10 dag šećera u prahu
0 kom Pjena:
0 kom 5 bjelanjaka
0 kom 25 dag šećera
0 kom 1/2 soka od limuna
0 kom 20 dag brašna
0 kom 1 žlica vode
0 kom 2 žlice kakaa
0 kom Krema:
0 kom 15 dag šećera
0 kom 5 žutanjaka
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 1/2 l mlijeka
Priprema
01.
02.
Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žutanjak, na kraju kakao.
03.
Stavite smjesu u tepsiju (vel. oko 35x20 cm) i pecite oko 40-50 minuta na temperaturi od 200 °C ( 473 K).
04.
Krema:
05.
Šećer,žutanjke, brašno i malo mlijeka izmiješajte, te zakuhajte u 1/2 litra vrućeg mlijeka.
06.
Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne zgusne kao krema za krempitu, te je pustite hladiti.
07.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer umiješajte u ohlađenu kremu, te namažite hladni biskvit.
08.
Pjena:
09.
Bjelanjke istucite, zatim dodajte šećer i tucite na pari još oko 10 minuta, zatim dodajte sok od limuna i premažite preko kreme.
10.
Kolač ohladite i režite.