oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti; najprije izrezati na tanke ploške, a potom na 1 cm široke rezance;
Sastojci
0 kom 600 g svinjske vratine
0 kom 5-6 strukova celera (oko 600 g)
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 2 žlice umaka od soje
0 kom 1 žlicom sherry-medium 1 žlicom škrobnog brašna
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 125 ml (1/8 l) vode 3 žlice umaka od soje 2 žlice sherry-medium
0 kom soli.
0 kom Vrijeme prženja mesa:
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
očistiti, odstraniti tvrde niti s vanjske strane struka, celer oprati, eventualno razrezati po dužini, izrezati na 1 cm široke rezance;
03.
zagrijati i na njemu pirjati celer oko 5 minuta; izvaditi, ostaviti na toplom;
04.
izmiješati sa
05.
u smjesu uvaljati meso;
06.
zagrijati, popržiti meso, dodati pirjani celer;
07.
doliti, dobro promiješati, pirjati u poklopljenoj posudi; po potrebi dodati još
08.
oko 10 min
09.
oko 20 min
10.
kuhana riža, zelena salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb