Celer sa svinjetinom slatko-kiselo

Celer sa svinjetinom slatko-kiselo

Sastojci

0 kom 600 g svinjske vratine
0 kom 5-6 strukova celera (oko 600 g)
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 2 žlice umaka od soje
0 kom 1 žlicom sherry-medium 1 žlicom škrobnog brašna
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 125 ml (1/8 l) vode 3 žlice umaka od soje 2 žlice sherry-medium
0 kom soli.
0 kom Vrijeme prženja mesa:
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti; najprije izrezati na tanke ploške, a potom na 1 cm široke rezance;

02.

očistiti, odstraniti tvrde niti s vanjske strane struka, celer oprati, eventualno razrezati po dužini, izrezati na 1 cm široke rezance;

03.

zagrijati i na njemu pirjati celer oko 5 minuta; izvaditi, ostaviti na toplom;

04.

izmiješati sa

05.

u smjesu uvaljati meso;

06.

zagrijati, popržiti meso, dodati pirjani celer;

07.

doliti, dobro promiješati, pirjati u poklopljenoj posudi; po potrebi dodati još

08.

oko 10 min

09.

oko 20 min

10.

kuhana riža, zelena salata.

žena.hr
21.9.2017.