Carska baklava

Carska baklava

Sastojci

0 kom pola kg jufke za slatke pite (kore)
0 kom 2jaja
0 kom vode
0 kom 500gr oraha
0 kom 1jogurt
0 kom 1pp
0 kom 2.5 dl ulja
0 kom 300 gr secera
0 kom Za serbe
0 kom 1 limun
0 kom 500 g secera

Priprema

01.

Sve sastojke zajedno umutiti jufke slagati u podmascen pleh pa namazati smjesom pa opet jufka i tako sve slagati dok nepotrosis sastojke.Na vrh pokriti jufkom ,izrezati na kockice i politi sa malo ulja.Peci 20 min na temp od 200 stupnjeva.Hladnu baklavu preliti vrucim serbetom.

02.

SERBE: 500 g secera kuhati u pola litre vode i dodati jedan na kolute narezan limun ( izvaditi kospice). Vrucim serbetom preliti hladnu baklavu i uzivajte . :)

žena.hr
10.12.2009.