Cake Pops

Cake Pops

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 3 jaja
0 kom 4-5 žlica Nutelle
0 kom bijela, mliječna čokolada, čokolada za kuhanje
0 kom razne mrvice za ukrašavanje
0 kom štapići za ražnjiće
0 kom 150 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 dl ulja
0 kom 1,5 dl mlijeka
0 kom 250 g brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Ostalo:
0 kom 3-4 žlice mlijeka

Priprema

01.

Izmiksati jaja i šećer, dodati mlijeko i ulje, te brašno i prašak za pecivo.

02.

Hladan biskvit izmrviti rukom ili mikserom te dodati Nutellu (4-5 žlica) rastopljenu u 3-4 žlice mlijeka.

03.

Kad se sjedini praviti kuglice, veličine po želji. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

04.

Nakon toga slijedi ukrašavanje.

05.

Rastopiti čokoladu (u posudi na pari, u vrećici prelivenoj vrelom vodom ili u mikrovalnoj)

06.

Bijelu čokoladu je bitno topiti na srednjoj temperaturi ili jačini mikrovalne jer će se u suprotnom karamelizirati. Na početku dodajte žlicu ulja, a kasnije po potrebi još malo ulja do gustoće podatne za umakanje. Isto vrijedi i za mliječnu čokoladu. 

07.

Otopljenu čokoladu najbolje je držati nad parom da se ne hladi dok radite.

08.

 Potrebno je svaku čačkalicu umočiti u čokoladu pa zabosti u kuglicu kako bi čokolada došla kao ''ljepilo''. Ostaviti da se kratko stegne.

09.

Čokoladu koja vam 'iscuri' van nemojte brisati, ona će ujedno poslužiti kao 'držač' kuglice, da ne sklizne niz štapić.

10.

Kuglicu obloženu čokoladom pospite mrvicama u boji ili od čokolade.

žena.hr
4.10.2016.