Izmiksati jaja i šećer, dodati mlijeko i ulje, te brašno i prašak za pecivo.
Sastojci
Priprema
Hladan biskvit izmrviti rukom ili mikserom te dodati Nutellu (4-5 žlica) rastopljenu u 3-4 žlice mlijeka.
Kad se sjedini praviti kuglice, veličine po želji. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Nakon toga slijedi ukrašavanje.
Rastopiti čokoladu (u posudi na pari, u vrećici prelivenoj vrelom vodom ili u mikrovalnoj)
Bijelu čokoladu je bitno topiti na srednjoj temperaturi ili jačini mikrovalne jer će se u suprotnom karamelizirati. Na početku dodajte žlicu ulja, a kasnije po potrebi još malo ulja do gustoće podatne za umakanje. Isto vrijedi i za mliječnu čokoladu.
Otopljenu čokoladu najbolje je držati nad parom da se ne hladi dok radite.
Potrebno je svaku čačkalicu umočiti u čokoladu pa zabosti u kuglicu kako bi čokolada došla kao ''ljepilo''. Ostaviti da se kratko stegne.
Čokoladu koja vam 'iscuri' van nemojte brisati, ona će ujedno poslužiti kao 'držač' kuglice, da ne sklizne niz štapić.
Kuglicu obloženu čokoladom pospite mrvicama u boji ili od čokolade.