Burgundska šunka je lagano dimljena šunka iz salamure koja se mora nabaviti tjedan dana prije uporabe.
Sastojci
Priprema
kožu dati rešetkasto narezati kod mesara, šunku isprati pod tekućom hladnom vodom, posušiti, a kožu urezati na različitim mjestima,
da se poveže (zgusne) sok od pečenja.
dodati i poslužiti odvojeno uz šunku
-250 3-4 oko 2 1/2 h prutići od bijeloga kruha, salata.
poubadati
očistiti, narezati na prutiće i zajedno s
staviti među ureze na koži, očistiti,
oprati, posušiti;
oba sastojka razrezati na četvrtine ili osmine i staviti u posudu sa šunkom; čim sok od pečenja porumeni doliti
i postepeno je nadolijevati da se nadoknadi isparena tekućina (ako šunka prejako tamni, obložiti je alu- folijom),
posuti na kožu šunke oko 30 minuta prije kraja pečenja gotovu šunku razrezati na ploške, složiti na ugrijan pladanj ili poslužiti na stol cijelu i tek tada rezati na ploške, soku od pečenja doliti vode da više ne vrije, protisnuti kroz sito i po želji.
pomiješati s