Burgundska šunka

Burgundska šunka

Sastojci

0 kom Oko 3 kg burgundske šunke s kožom
0 kom 15 klinčića
0 kom sol, papar
0 kom Sruja: Plin: Vrijeme pečenja: Prilog:
0 kom 2-3 češnja češnjaka
0 kom 1-2 usitnjena lista lovora
0 kom 3 velike glavice luka
0 kom 3 velike rajčice
0 kom tople vode
0 kom šećer
0 kom malo pšeničnog brašna
0 kom hladnom vodom

Priprema

01.

Burgundska šunka je lagano dimljena šunka iz salamure koja se mora nabaviti tjedan dana prije uporabe.

02.

kožu dati rešetkasto narezati kod mesara, šunku isprati pod tekućom hladnom vodom, posušiti, a kožu urezati na različitim mjestima,

03.

da se poveže (zgusne) sok od pečenja.

04.

dodati i poslužiti odvojeno uz šunku

05.

-250 3-4 oko 2 1/2 h prutići od bijeloga kruha, salata.

06.

poubadati

07.

očistiti, narezati na prutiće i zajedno s

08.

staviti među ureze na koži, očistiti,

09.

oprati, posušiti;

10.

oba sastojka razrezati na četvrtine ili osmine i staviti u posudu sa šunkom; čim sok od pečenja porumeni doliti

11.

i postepeno je nadolijevati da se nadoknadi isparena tekućina (ako šunka prejako tamni, obložiti je alu- folijom),

12.

posuti na kožu šunke oko 30 minuta prije kraja pečenja gotovu šunku razrezati na ploške, složiti na ugrijan pladanj ili poslužiti na stol cijelu i tek tada rezati na ploške, soku od pečenja doliti vode da više ne vrije, protisnuti kroz sito i po želji.

13.

pomiješati s

žena.hr
17.2.2015.