Burek s mesom

Burek s mesom

Sastojci

0 kom Kore:
0 kom 750 g mekog brašna
0 kom 1 žlica vegete
0 kom 1/2 dl vode
0 kom 1/2 žlica bibera
0 kom Za preljev:
0 kom 1,5 dl provrele vode
0 kom 2 žlice ulja
0 kom malo bibera
0 kom malo soli
0 kom 3-4 žlice ulja
0 kom 1/2 žlice soli
0 kom 490 ml vode
0 kom 1 jaje (po želji može, a i ne mora)
0 kom Nadjev:
0 kom 1 kg mljevenog mesa
0 kom 150 g luka
0 kom 1 žlica soli

Priprema

01.

Brašno, sol, ulje, mlaku vodu i jaje(po želji) umiješajte. Izradite glatko tijesto koje se ne lijepi i premazati sa maslacem. Ostavite da odstoji na toplom dok ne spremite nadjev. Podijeli se na tri dijela.

02.

Izrezati luk i dodati u meso, dodati i ostale sastojke od začina te na kraju 1/2 dl vode.

03.

Tijesto koje je odstajalo bar 10tak minuta razvaljati otprilike veličine tepsije, namazati maslacem ili uljem i ostavite ih da odstoje još kojih 10tak minuta.

04.

Svako tijesto podijelite na tri dijela, razvući koliko je god moguće i po jednoj strani tijesta staviti nadjev, poprskati maslacem ili uljem, te urolati pomoću stolnjaka i saviti u obliku puža te staviti u tepsiju.

05.

Peći 45 minuta na 220°C. Pećenu pitu zaliti vrelim prokuhanim preljevom i ostaviti nekoliko minuta u isključenoj pečnici.

žena.hr
15.11.2016.