U vodi kuhati suhi buncek oko 60 minuta dok ne omekša.
Sastojci
0 kom 1 suhi buncek
0 kom 1 glavica sitno rezanog kiselog kupusa
0 kom 1 glavica luka
0 kom 1 žlica masti (može i ulje)
0 kom lovorov list
0 kom 1l povrtnog temeljca
0 kom 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
Na masnoći pirjati luk dok ne požuti, zatim dodati kiseli kupus, posipati ga crvenom paprikom i kratko popržiti na masnoći. Kupus zalijati temeljcem i kuhati dok ne omekša.
03.
Kuhanom bunceku odstraniti kožu, pa meso narezati na manje kockice i umješati ga u kiseli kupus. Dodati lovorov list i papar te kuhati otprilike još pola sata da se sve poveže. Po potrebi dodati još temeljca. Posoliti po ukusu.
04.
Gotovo jelo poslužiti sa palentom.
05.