Buhtle s marmeladom

Buhtle s marmeladom

Sastojci

0 kom 1/2 kg mekog brašna
0 kom 3 dag kvasca
0 kom 5 dag šećera
0 kom oko 3 dl mlijeka
0 kom 4 dag maslaca ili margarina
0 kom 2 jaja
0 kom malo soli
0 kom marmelada

Priprema

01.

Izmrvi kvasac, dodaj mu žličicu šećera i žličicu brašna, pa zalij sa malo toplog mlijeka i dobro izmješaj. Ostavi na toplom da se digne.

02.

U brašno dodaj 2 žumanjka, šećer, margarin, malo soli, pa onda uzdigli kvasac i toliko mlakog mlijeka da tijesto bude dosta gusto, pa zatim dodaj čvrsto istučen snijeg od 2 bjelanjka. Tijesto mora biti gustoće kao za kruh.

03.

Izrađeno tijesto pokrij čistom krpom i ostavi na toplom da se diže.

04.

Kada se diglo izvrni ga na čistu krpu posutu brašnom, oblikuj u kuglu, pa razvaljaj na debljinu prsta, a zatim izreži na 12 kvadrata. U svaki kvadrat stavi žličicu marmelade, pa ga dobro zamotaj u kuglu (najprije suprotne krajeve).

05.

Stavi peći u podmazanu tepsiju, po želji prije pečenja premaži mješavinom od 1 žutanjka i 3 žlice mlijeka.

06.

Peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

07.

Pečeno izvrnuti na žicu da iz tijesta iziđe para, pa posuti još vruće šećerom u prahu.

žena.hr
25.6.2013.