Izmrvi kvasac, dodaj mu žličicu šećera i žličicu brašna, pa zalij sa malo toplog mlijeka i dobro izmješaj. Ostavi na toplom da se digne.
Sastojci
0 kom 1/2 kg mekog brašna
0 kom 3 dag kvasca
0 kom 5 dag šećera
0 kom oko 3 dl mlijeka
0 kom 4 dag maslaca ili margarina
0 kom 2 jaja
0 kom malo soli
0 kom marmelada
Priprema
01.
02.
U brašno dodaj 2 žumanjka, šećer, margarin, malo soli, pa onda uzdigli kvasac i toliko mlakog mlijeka da tijesto bude dosta gusto, pa zatim dodaj čvrsto istučen snijeg od 2 bjelanjka. Tijesto mora biti gustoće kao za kruh.
03.
Izrađeno tijesto pokrij čistom krpom i ostavi na toplom da se diže.
04.
Kada se diglo izvrni ga na čistu krpu posutu brašnom, oblikuj u kuglu, pa razvaljaj na debljinu prsta, a zatim izreži na 12 kvadrata. U svaki kvadrat stavi žličicu marmelade, pa ga dobro zamotaj u kuglu (najprije suprotne krajeve).
05.
Stavi peći u podmazanu tepsiju, po želji prije pečenja premaži mješavinom od 1 žutanjka i 3 žlice mlijeka.
06.
Peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
07.
Pečeno izvrnuti na žicu da iz tijesta iziđe para, pa posuti još vruće šećerom u prahu.