BUHTLE

BUHTLE

Sastojci

0 kom • 3 jaja
0 kom • 7 žlica šećera
0 kom • malo manje od 1 kg brašna
0 kom • 3/4 margarina
0 kom • malo ulja
0 kom • 3-4 dl mlijeka
0 kom • 1 svježi kvasac
0 kom • vanilija šećer
0 kom • naribana korica limuna
0 kom • marmelada

Priprema

01.

Jaja, šećer i vanilija šećer pjenasto umutite te dodajte u brašno. U smjesu zatim dodajte margarin nasjeckan na listiće i nekoliko žlica ulja, naribanu koricu limuna, kvasac ( prethodno ga zamješajte sa malo toplog mlijeka i žlicom šećera), te toplog mlijeka po potrebi, otprilike 3 – 4 dl. Tijesto pomiješajte i pazite da ne bude tvrdo te ga ostavite na toplom mjestu oko sat vremena. Zatim ga lagano razvaljajte, režite na kvadrate, punite marmeladom i kad spojite krajeve slažite na pleh za pečenje tako da prema dnu budu okrenuti spojevi krajeva buhtli. Pecite oko 30 minuta na 200°C. Prije pečenja možete ih malo namazati otopljenim margarinom.

žena.hr
1.5.2013.