Bučina juha

Bučina juha

Sastojci

0 kom 1 crvena buča od 1-1,5 kg
0 kom 2 luka
0 kom 1 žličica naribanog đumbira
0 kom sol, papar, kurkuma
0 kom 2 žlice suncokretovih koštica
0 kom dvopek
0 kom vrhnje za kuhanje

Priprema

01.

Buči odrežemo vrh i stavimo je peći u pećnicu, pola sata na 180 stupnjeva.

02.

Odstranimo žlicom koštice te izvadimo mesnati dio. Pazimo da pritom ne probušimo buču jer će nam kasnije poslužiti za posluživanje juhe.

03.

Luk nasjeckamo na kockice te kratko popržimo na vrućem ulju. Dodamo mesnati dio buče narezan na šnite i pržimo još 5 minuta.

04.

Luk i buču usitnimo štapnim mikserom. Stavimo u lonac te dodamo 1,5 litru vode. Sve dobro izmješamo te dodamo začine, đumbir i očišćene suncokretove koštice. Miješamo dok ne zakipi. Pred kraj dodati vrhnja za kuhanje po želji.

05.

Na tavi prepržimo nasjeckani dvopek na kockice te poslužimo uz vruću juhu.

žena.hr
21.5.2015.